Incep retetele de post cu aceasta minunata si simpla prajiturica. Se face extrem de simplu si foarte rapid iar prajitura rezultata este delicioasa si cu o consistenta usor umeda.
Eu am cantarit ingredientele dar este de ajuns sa folosim aceiasi cana pentru masurarea ingredientelor de mai sus.
Amestecam intr-un vas nuca de cocos, faina, praful de copt si zaharul. Turnam laptele si esenta de vanilie peste ingredientele solide si amestecam bine. Tapetam o forma dreptunghiulara cu ulei sau margarina, daca folositi, si faina si turnam trei sferturi din aluat. Aluatul ramas il amestecam cu 1 lingura de cacao si il punem peste aluatul din tava.
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute. Inainte de a o scoate, bagam o scobitoare in prajitura. Daca iese curata atunci prajiturica e gata.
Foarte important sa o lasam sa se raceasca complet in tava, pentru ca avand o consistenta umeda are tendinta sa se sfarame si sa se desprinda mai greu de tava.
O servim pudrata cu zahar vanilat.
Pofta buna si post usor!
P.S Daca nu tineti post, puteti folosi lapte de vaca in loc de lapte de soia sau de orez.
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro