Prajitura deosebita cu foi si nuca

de diana_k in Prajituri, 24 Oct 2012 | 29424 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • reteta este pentru o tava mare de 38cm/28cm
  • aluat
  • 250g margarina rama
  • 4 galbenusuri
  • 600g faina
  • 1 praf de copt
  • 100g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 400g gem acrisor de prune, visine..
  • bezea
  • 6 albusuri
  • 150g zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura deosebita cu foi si nuca:

Pregatim aluatul astfel: frecam faina cu untul moale, adaugam zaharul, galbenusurile si praful de copt. Framantam bine si impartim aluatul in trei bile, una o framantam cu cacao, celelalte le lasam asa si le dam la rece o ora.

In tava mare de la aragaz tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt asamblam prajitura pentru copt astfel: intindem o foaie alba, o ungem cu gem, asezam foaia cu cacao, peste ea intindem bezeaua si  radem cea de a treia bila de aluat simplu.

Dam prajitura la cuptor pentru 40 de minute pana se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoare.

Se glazureaza glazeaza prajitura cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura deosebita cu foi si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si gem (prajitura autoexil)