Prajitura desteapta

de Patricia Iordache in Prajituri, 20 Mar 2013 | 28805 vizualizari

 

Am incercat pana acum mai multe variante de retete pentru aceasta prajitura insa nu am fost foarte multumita de rezultat.
Cautand pe ici pe colo, am gasit pe blogul Bucataria portocalie, varianta care, in sfarsit este pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 9 oua;
  • 250 gr.zahar;
  • 1 pachet de unt/margarina;
  • 9 linguri faina (135-140 gr.);
  • 1 l. lapte dulce;
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Punem la foc mic o cratita cu laptele, untul si zaharul. Cand s-a topit untul, luam de pe foc si lasam la racit.

Separam ouale, albusurile le batem spuma si galbenusurile cu zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam compozitia de lapte racita si amestecam usor cu un tel.

Adaugam si albusurile spuma, putin cate putin si amestecam putin. Punem treptat, cele 9 linguri de faina.

Ungem o tava (a mea a avut 28X18 cm) cu putin unt (sau tapetam cu hartie de copt), turnam compozitia si o dam la cuptor la foc mic (140-150 grade, nu mai mult), aproximativ o ora ( fara sa deschidem usa cuptorului !!) pana trece testul scobitorii.

Lasam prajituta sa se raceasca in tava, de preferat peste noapte. 

O portionam si o pudram cu zahar pudra.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura la pahar