Prajitura din albusuri cu cacao si stafide

de MotanLaOale in Prajituri, 8 Noi 2016 | 14918 vizualizari

 

Adaptata dupa Bya. Foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 200g abusuri
  • 150g zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100g stafide
  • coja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta de rom
  • un praf sare
  • unt pentru uns tava
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu cacao si stafide:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat su se mixeaza pana devine tare si lucioasa.

Se pune uleiul si coaja de lamaie si se omogenizeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt, se pune peste albusuri si se omogenizeaza cu o spatula de jos in sus.

Intr-o forma unsa cu unt se pune jumatate din compozitie.

Se niveleaza si se presara stafidele uniform.

In compozitia ramasa se pune cacao si esenta de rom si se omogenizeaza.

Se pune in tava peste stafide si se niveleaza.

Se introduce in cuptorul preincalzit 30-35 de minute.

Se testeaza cu scobitoarea.

Se scoate din forma si se lasa la racit.

Se portioneaza si se presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

In loc de stafide se pot pune si alte fructe uscate sau confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu cacao si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu smantana, branza si ciocolata