Prajitura din albusuri cu cacao si stafide

de MotanLaOale in Prajituri, 8 Noi 2016 | 14574 vizualizari

 

Adaptata dupa Bya. Foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 200g abusuri
  • 150g zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100g stafide
  • coja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta de rom
  • un praf sare
  • unt pentru uns tava
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu cacao si stafide:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat su se mixeaza pana devine tare si lucioasa.

Se pune uleiul si coaja de lamaie si se omogenizeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt, se pune peste albusuri si se omogenizeaza cu o spatula de jos in sus.

Intr-o forma unsa cu unt se pune jumatate din compozitie.

Se niveleaza si se presara stafidele uniform.

In compozitia ramasa se pune cacao si esenta de rom si se omogenizeaza.

Se pune in tava peste stafide si se niveleaza.

Se introduce in cuptorul preincalzit 30-35 de minute.

Se testeaza cu scobitoarea.

Se scoate din forma si se lasa la racit.

Se portioneaza si se presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

In loc de stafide se pot pune si alte fructe uscate sau confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu cacao si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu stafide, cacao si scortisoara