Una dintre cele mai fine si gustoase prajituri..
Blat:
Sirop:
Crema:
Glazura:
Decor:
Blat:
Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana am obtinut o bezea tare.
Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat cca 1 minut la viteza mica.
Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o si pe ea,in 2-3 transe,peste albusuri amestecand usor cu o spatula.
La final am adaugat zaharul vanilat si am copt blatul in cuptorul preincalzit intr-o tava tapetata cu hartie de copt timp de 25-30 de minute.(testul scobitorii)
Am lasat blatul la racit ,apoi l-am taiat in doua.
Pentru sirop am fiert apa cu zaharul.
Am lasat la racit apoi am amestecat cu compotul de ananas.
Crema :
Am amestecat oul intreg ,galbenusurile,zaharul,zaharul vanilat si esenta/coaja de portocale.
Am pus laptele la fiert pana a ajuns la punctul de fierbere.
Peste compozitia de oua am adaugat amidonul si laptele fierbinte in fir subtire.
Am pus amestecul pe baie de abur amestecand continuu pana s-a ingrosat.(ca o smantana)
Crema obtinuta am lasat-o la racit.
Gelatina am hidratat-o in 100 ml apa rece timp de 10 minute apoi am topit-o pe baie de abur si am adaugat-o cremei de ou.
Separat am mixat smantana cu frisca pana s-a intarit.
Am adaugat treptat crema de oua peste frisca mixand usor pana am obtinut o crema fina.
Am adaugat si ananasul taiat cubulete si scurs bine de zeama.
Am tapetat o tava cu inel detasabil cu folie.
Am pus primul blat pe care l-am insiropat cu jumatate din sirop.
Peste blat am pus crema si am nivelat bine.
Am acoperit cu celalalt blat pe care l-am insiropat cu restul de sirop.
Am dat prajitura la rece pentru minim 3-4 ore.
Am rasturnat prajitura pe o tava si am indepartat folia.
Cu ajutorul unui cutit bine ascutit si trecut prin apa fierbinte de fiecare data am portionat prajitura .
Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat fiecare bucata .
Am dat prajiturile la rece pana s-a intarit glazura de ciocolata.
Am mixat smantana cu frisca lichida si o lingura de zahar.
Cu ajutorul unui posh am spritat cate un mot de frisca peste fiecare prajitura.
Am decorat cu felii de portocala si pudra de cacao.
1
Am folosit o tava de 35/25 cm.