Prajitura ,,Fanta,,

de madi_marin in Prajituri, 11 Sep 2010 | 26587 vizualizari

 

Am pastrat denumirea prajiturii desi nu am folosit suc Fanta pentru glazura. Blatul l-am facut ca la prajitura ,,Krem a la krem,,, iar pentru restul m-am inspirat de aici : http://edithfrincu.blogspot.com/2009/01/prajitura-fanta.html.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata (Dr. Oetker)

Crema:

  • 200 g unt
  • 200 g crema de unt
  • 250 g branza de vaci
  • 150 g zahar pudra

Glazura:

  • 800 ml suc de portocale
  • 2 plicuri praf de budinca de vanilie
  • 4 linguri rase cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ,,Fanta,,:

Se prepara blatul: se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile si praful de crema. Se omogenizeaza bine cu mixerul si se toarna compozitia in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 25 de minute dupa care se da la recit.

Pentru crema: se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana se dizolva, apoi se adauga branza de vaci si crema de unt. Se omogenizeaza bine.

Peste blatul racit se adauga crema de branza si se da tava la frigider pana la prepararea glazurii.

Glazura: se prepara budinca conform instructiunilor de pe pachet, in loc de lapte folosindu-se suc. Cand e calduta  se toarna peste praji si se da la rece din nou pentru 2-3 ore inainte sa fie taiata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,Fanta,," nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura sau inghetata?