Prajitura Fanta

de adry88 in Prajituri, 27 Feb 2013 | 20220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom
  • Crema
  • 200 g unt
  • 600 g branza de vaci
  • 150 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Glazura
  • 800 ml suc fanta
  • 4 linguri zahar
  • 1 plicuri budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Blatul-ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul (ca la maioneza), amestecam usor, dupa care adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, praful de sare si adaugam treptat in compozitia de ou. Adaugam si esenta si omogenizam.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana se topeste, adaugam branza de vaci si esenta, mixam bine pana devine o crema pufoasa.

Glazura-prafurile de budinca le amestecam cu zaharul si putin suc. Restul de suc il punem la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de budinca,amestecam continuu pana se ingroasa.

Asamblare-peste blatul rece intindem crema de branza si deasupra budinca de fanta, apoi dam la rece 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci