Prajitura Figaro

de marinicayou10 in Prajituri, 27 Feb 2012 | 25191 vizualizari

 

Am revenit si cu un desert foarte bun pt voi :)

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 200 g unt 
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • coaja de lamaie
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde ca sa iasa o coca moale
  • Umplutura:
  • 200 gr zahar
  • 150-200 gr nuca macinata
  • un borcan de gem
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Figaro:

Se freaca untul cu zahar pana devine cremos,spumos.Se adauga galbenusurile,coaja de lamaie, praful de copt si faina cat cuprinde ca sa iasa o coca moale si sa nu se mai lipeasca de maini.

Se intinde coca intr-o tava mare de cuptor,unsa. Peste aluat se intinde un strat de gem si apoi o crema preparata din 4 albusuri batute spuma tare cu 200 g zahar, in care se amesteca nucile macinate. Se baga la cuptor si se coace la foc potrivit pana se coloreaza putin coca pe margini

E foarte buna :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura fina si aromata cu dulceata de prune si bezea cu nuca