Prajitura fina cu sfecla rosie si crema de branza

de anca_rm in Prajituri, 5 Mar 2014 | 4065 vizualizari

 

Am fost sceptica in privinta gustului acestei prajituri, dar a fost foarte buna .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -4 oua
  • -150 gr zahar
  • -1 cana sfecla razuita
  • -250 gr faina
  • -1 plic praf de copt
  • -2 lingurite scortisoara
  • -2 lingurite ghimbir razuit
  • -200 ml ulei
  • Pt crema :
  • -250 gr branza de vaci
  • -200 ml iaurt cu gust de fructe
  • -4 linguri zahar praf (sau tos)
  • Décor :
  • -un plic gelatin
  • - ornamente colorate sau orice doriti
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu sfecla rosie si crema de branza:

Blatul :

Pregatim ,prima data, o forma de copt ( eu am folosit rotunda cu diametru de 20 cm ) si pornim cuptorul la 180 grade

Sfecla rosie o curatam de coaja si o dam pe razatoarea mica , razuim pana obtinem o cana de 250 ml plina , dar fara sa o apasam .

Batem ouale cu zaharul pana cand obtinem o crema alba destul de pufoasa si nu se mai simte zaharul . Adaugam scortisoara , ghimbirul si in fir subtire uleiul . Pe rand punem  sfleca razuita si faina amestecata sau nu in prealabil cu  praful de copt. Omogenizam bine si turnam in tava . Dam la cuptor pentru aproximativ 40 minute . dar este bine sa facem testul cu scobitoarea inainte de a scoate prajitura .

In acest timp pregatim crema de branza :

Branza o punem intr-un vas si cu blenderul o facem pasta , punem iaurtul si zaharul . Daca le punem pe toate si dupa aceea incepeti sa o faceti pasta o sa mearga mai repede . Gustati si daca mai trebuie mai adaugati zahar .

Eu am ales un iaurt cu piersici , dar puteti opta pentru orice fel de iaurt .

Cand este destul de fina crema si nu se simte zaharul ( in cazul in care folositi zahar tos), o punem la frigider.

Cand prajitura este coapa o lasam la racit in tava .

Cand este rece o scoatem din tava si o taiem in functie de cat de inalta a iesit in doua sau se poate in trei. Impartim crema in cate parti avem nevoie ( eu am taiat in doua prajitura si crema am imaprtit-o in jumate ) si punem pe prajitura.

Deasupra se punem o parte din crema si se niveleaza .

Eu am optat sa torn deasupra prajiturii o gelatina si sa  o presar cu ornamente colorate . Am mai pus din loc in loc fructe de phisalis  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu sfecla rosie si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini cheesecake cu jeleu de rosii si portocale