PRAJITURA FRAGEDA CU MERE

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 6 Mar 2010 | 21251 vizualizari

 

o reteta extraordinara de la miha(multumesc si multi pupici).Este cea mai frageda prajitura pe care am mancat-o vreodata.Trebuie sa o incercati!!!

 

INGREDIENTE

Pentru foi avem nevoie de:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt stins
  • 200 g unt
  • 550-600 g faina

Pentru umplutura avem nevoie de:

  • 1 kg de mere
  • zahar dupa gust
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA FRAGEDA CU MERE:

Pentru foi avem nevoie de:

Intr-un castron maream pus  faina cu untul partial topit si am amestecat(cu o lingura sau cu mixerul folosind paletele pentru aluat). Cand au inceput sa se formeze firimituri am adaugat zaharul (pudra),un praf de sare,praful de copt stins cu zeama de lamaie si ouale unul cate unul. Iese un aluat elastic,nelipicios,care se inveleste in folie si se da la frigider pentru 1 ora.

Pentru umplutura avem nevoie de:

Merele se dau pe razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul,untul si scortiosara.Se lasa la racit.
Am impartit aluatul in 3 parti egale,pe care le-am intins cu sucitorul.Am asezat prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt(sau unsa bine cu unt),am acoperit cu 1/2 din compozitia de mere,alternand pana am terminat toate cele 3 foi.Se coace la foc mic pana se rumeneste putin deasupra.
pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA FRAGEDA CU MERE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]