Deserturile cu mere sunt binevenite oricand, iar aceasta prajitura frageda este o bunatate. Aluatul fraged cu unt si umplutura aromata de mere te imbie sa gusti inca o bucata din ea.
Pentru aceasta Prajitura frageda cu mere - Desert simplu si aromat, sunt necesare urmatoarele ingrediente: mere, faina, zahar, oua, unt, scortisoara.
Cum se prepara Prajitura frageda cu mere - Desert simplu si aromat:
Intr-un bol mare, cernem faina si adaugam un praf de sare.
Taiem untul rece in cubulete si il adaugam peste faina. Amestecam rapid cu degetele pana obtinem o textura nisipoasa.
Adaugam zaharul pudra, zaharul vanilat, coaja de lamaie si oul. Framantam rapid pana obtinem un aluat omogen.
Formam o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru cel putin 30 de minute.
Spalam, curatam si razuim merele pe razatoarea mare.
Stoarcem sucul de la lamaie peste mere pentru a preveni oxidarea si adaugam zaharul si scortisoara. Amestecam bine. Punem compozitia pe foc si lasam sa se caleasca pana scade zeama lasata de mere.
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua parti egale.
Intindem prima jumatate a aluatului intr-o foaie de aproximativ 0.5 cm grosime si o asezam intr-o tava de copt (aproximativ 25x35 cm), tapetata cu hartie de copt.
Adaugam merele uniform peste baza de aluat.
Intindem a doua jumatate a aluatului si o asezam peste umplutura de mere. Presam usor marginile pentru a sigila prajitura.
Intepam usor aluatul de deasupra cu o furculita pentru a permite aburului sa iasa in timpul coacerii.
Preincalzim cuptorul la 180°C.
Coacem prajitura timp de aproximativ 35-40 de minute, pana cand aluatul de deasupra devine auriu.
Lasam prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia. O putem presara cu zahar pudra inainte de servire pentru un aspect mai frumos.
Incearca si reteta de Prajitura cu mere, un desert delicios sau reteta de Prajitura turnata cu mere si nuci, o bunatate!
Iti recomandam si reteta de Prajitura cu mere si bezea.
Pofta buna!