Prajitura Ileana

de MIUTA in Prajituri, 27 Dec 2010 | 97148 vizualizari

 

Reteta o am de pe Gourmandine.E deosebit de buna si foarte,foarte delicioasa!!!!

 

INGREDIENTE

  • FOI
  • 10 albusuri
  • 300g zahar tos
  • 100g faina
  • 300g nuci macinate
  • CREMA
  • 10 galbenusuri
  • 4 linguri lapte
  • 4 pl.zahar vanilat
  • 300g zahar tos sau pudra
  • 250 g unt sau margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ileana:

Se bat albusurile spuma cu mixerul. Se pune zaharul si mixam pana se  topeste. Apoi adaugam nuca si amestecam cu o lingura de lemn. La sfarsit adaugam faina. Din compozitia obtinuta se fac 4 foi pe dosul tavii. Tava se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina. Compozitia se imparte in 4 parti. Se tine la frigider in timp ce una din foi se coace in cuptor. Se coc cca 10-15 min.la foc potrivit.                                    

Crema:

Se amesteca intr-un castron galbenusurile, zaharul si vanilia. Atentie sa nu faca spuma se amesteca usor cca 4 min. Se adauga laptele si se amesteca din nou. Punem castronul pe baie de aburi(bain-marie) si amestecam incontinuu pana se ingroasa. Dam compozitia la racit. Frecam untul spuma si il adaugam peste crema racita.Se ung toate foile inclusiv a patra foaie peste care vom rade ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ileana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura in straturi cu crema de vanilie