Prajitura "INGHETATA" in 3 culori

de Ina in Prajituri, 16 Apr 2010 | 46946 vizualizari

 

Aceasta reteta a fost culeasa de la Corina Chiriac, pe cand modera emisiuni la Tele7abc.
Insiropata si deosebit de aromata.

 

INGREDIENTE

  • BLAT ( maro)
  • 5 oua
  • 5 linguri rase cu faina
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri cacao
  • Un praf de copt
  • CREMA I (galbena)
  • 4 galbenusuri
  • 250 ml. lapte
  • 2 plicuri de zahar vanilinat
  • 100 g. zahar
  • 4 linguri cu faina
  • separat:
  • 1 pachet de unt
  • 100 g zahar pudra
  • CREMA II ( alba)
  • 4 albusuri
  • 10 linguri cu zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilinat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "INGHETATA" in 3 culori:

BLAT ( maro)

Se bat bine si se coc in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit,  30 min.

CREMA I (galbena)

      Se amesteca ingredientele ( mai putin untul) pana obtinem un sos galben pe care il batem pe o plita ( nu direct pe flacara) pana da cateva clocote. Racim si incorporam  untul frecat cu 100 g. zahar pudra . Intindem crema galbena peste blat.

CREMA II ( alba)

       Se bat pe o plita incinsa ( sau la bain-marie) pana obtinem o spuma in care sta telul drept. Se toarna fierbinte peste crema  galbena si dam la frigider pana a doua zi, cand blatul devine insiropat de la cele doua creme.

     Se taie in romburi  sau patrate.

     E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "INGHETATA" in 3 culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu nuca si mere