Intr-adevar, foarte inteligenta! O recomand tuturor celor ce vor sa gateascaa o prajitura buna dar nu au timp de migalit prin bucatarie.
Topiti untul si apoi lasati-l la racorit, trebuie sa fie rece cand in adaugati in compozitie.
Separati oualele. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana devin o spuma albicioasa. Apoi, se adauga untul, putin cate putin, mixand incontinuu. Urmeaza faina cernuta si, la sfarsit, laptele. Mixati incontinuu si incorporati ingredintele usor, unul cate unu.
Albusurile impreuna cu esenta de vanilie, se bat spuma tare, cate de tare posibil.
Incorporati albusurile in grema de galbenusuri.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Cuptorul trebuie preincalzit la 180 grade. Aluatul, se lasa la cuptor 1 ora, astfel: primele 10 minute la 240 grade, apoi la 180 grade. Daca vi se pare ca se arde la suprafata, mai reduceti temperatura pana la 130 grade.
Se lasa la racit complet ( de preferat pana a doua zi) si apoi se portioneaza.
Pofta Buna!
1
nu grabitit procesul de coacere, este important sa stea 1 ora, altfel nu se va coace crema de la mijloc
2
lasati-o sa se raceasca in cuptor
3
nu deschideti cuptorul in timpul coacerii