Prajitura Kati

de cristeena20 in Prajituri, 28 Apr 2014 | 16077 vizualizari

 

Am reteta asta de cand ma stiu..din copilarie si mereu am denumit-o asa...e usor de facut , faramicioasa si buna la gust..

 

INGREDIENTE

  • Foile (3)
  • - 2 cani de faina
  • - 6 linguri de zahar
  • - 3 galbenusuri
  • - 1 lta bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • - 125 gr unt
  • - 2 linguri untura
  • - putin lapte
  • Crema:
  • - o foaie faramitata
  • - 125 gr margarina
  • - 200 gr zahar pudra
  • - 4-5 linguri gem acrisor
  • - esenta de rom
  • - 2 linguri cacao
  • Pentru ornat:
  • 3 albusuri ,
  • 6 linguri zahar,
  • ciocolata razuita
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kati:

Pregatim sa facem foile: amestecam toate ingredientele intr-un castron si framantam un aluat mai moale, adaugand putin lapte, cat sa iasa niste foi fragede. Se coc 3 foi  pe dosul tavii unse si presarate cu faina. 

Pentru crema faramitam o foaie. Daca vrem o crema mai groasa putim adauga cativa biscuiti zdrobiti. Adaugam restul ingredientelor si amestecam. Umplem cele 2 foi ramase si lasam acoperita prajitura cateva ore (sau pana a doua zi). 

- Batem albusurile spuma cu zaharul pe aburi si punem deasupra prajiturii. Deasupra de poate pudra cuc acao sau razui ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Secuiasca