Prajitura Lenesului

de cook_and_smile in Prajituri, 26 Mar 2014 | 21013 vizualizari

 

Daca esti in criza de timp , ti-o recomand cu caldura. :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 12 linguri gris (cu varf)
  • 500 ml lapte
  • esenta vanilie
  • lamaie rasa
  • un cub unt pentru tapetare tava
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lenesului:

Pentru blat :se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma cu putina sare.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se dizolva zaharul si incepe sa se ingroase.Se amesteca spuma de albusuri cu cea de galbenusuri , se adauga grisul si coaja rasa de la o lamaie.Luati o tava (eu am folosit una de 25cm/15 cm) pe care o tapetati cu putin unt , presarati putin gris , dupa care se toarna compozitia.Se da la cuptor(180 grade) pentru max 30 de minute .Cand prajitura este gata , lasati-o sa stea 10 minute .

Pentru insiropare:laptele se fierbe cu esenta de vanilie , se lasa putin la racit , dupa care se toarna peste blatul de prajitura.In cateva secunde vom vedea cum creste volumul blatului .

Pentru ornat: eu am folosit 2 tipuri de dulceata, la baza "motului" am pus dulceata de cirese amare ,deasupra 1 lingurita de dulceata gutui .

Prajitura e si mai buna , atunci cand este rece.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Nu puneti laptele fierbinte peste blatul fierbinte, va iesi un terci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lenesului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu fructe de padure si gem de mure