Prajitura Liana

de Teo in Prajituri, 26 Sep 2013 | 12732 vizualizari

 

Este pregatita special pentru fata mea, care implineste maine 30 de ani, este o prajitura care ii place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • BLAT 1
  • 7 oua
  • 7 lg de zahar
  • 7 lg de faina
  • un praf de copt
  • coaja de lamaie
  • BLAT 2
  • 7 albusuri
  • 7 lg de zahar
  • 300 gr nuca prajita
  • 2 lg de faina
  • un praf de copt
  • CREMA
  • 7 galbenusuri de la Blatul 2
  • 250 gr zahar pudra
  • 2 plicuri vanilie
  • un pachet budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 2 pachete de unt
  • o ciocolata cu rom
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Liana:

BLAT 1: se separa albusurile de galbenusuri; batem albusurile cu un parf de sare, apoi batem cu cele 7 lg de zahar puse in doua reprize; adaugam treptat cele 7 galbenusuri, faina si praful de copt. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt pentru 20-25 minute.

BLAT 2: batem albusurile cu putina sare, adaugam zaharul la fel in doua reprize, apoi faina, praful de copt si nuca prajita. Coacem blatul in aceiasi tava in care am copt primul blat.

CREMA: amestecam galbenusurile cu zaharul pudra, praful de budinca, omogenizam si punem peste acest amestec laptele fierbinte. Fierbem pe baie de aburi pana cand se ingroasa, lasam la racit, intre timp batem spuma cele 2 pachete de unt. Dupa ce crema s-a racit, adaugam lingura cu lingura crema in untul frecat spuma.
 Impartim crema in doua: o parte o lasam necolorata, iar in a doua parte punem ciocolata cu rom.

ASAMBLARE:

Asezam in tava BLATUL 1, il ungem cu crema de ciocolata, asezam BLATUL 2 apasam usor cu mana. Peste blatul cu nuca asezam crema galbena, iar deasupra rezuim ciocolata alba si neagra alternativ.

TIPS-URI

1

optional putem adauga peste BLATUL 1 : 150 gr de zahar ars

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Liana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de caramel si nuca