Pentru Blat:
Pentru Crema:
BLAT:
Separati ouale si mixati galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc si isi tripleaza volumul. Amestecati faina, grisul, praful de copt si cacao. Amestecati galbenusurile cu laptele, uleiul si mierea apoi incorporati faina pana ce obtineti o compozitie omogena. Mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase. Tapetati cu hartie de copt doua forme rotunde cu baza detasabile. Incorporati albusurile in compozitia de prajitura si turnati amestecul in cele doua forme de prajitura. Coaceti in cuptorul incins la 160C/ gaz 4 pentru 15 minute sau pana trece testul scobitorii.
CREMA:
Amestecati laptele condensat cu 50 ml lapte. Puneti restul de lapte si gelatina intr-o cratita pe foc mic pana ce aceasta se dizolva. Amestecati laptele condensat cu gelatina, esenta de vanilie si mierea. Mixati frisca, adaugati crema de lapte condensat si amestecati pana ce se omogenizeaza. Acoperiti vasul cu folie alimentara si dati la frigider pentru 30 de minute sau pana ce incepe sa se inchege. Taiati blaturile pe jumatate si puneti crema inchegata intre cele doua felii. Puteti forma un tort din cele doua blaturi sau 4 blaturi daca le taiati pe jumatate. Eu am facut doua mini tortulete. Lasati la frigider pentru cel putin 2-3 ore.
POFTA BUNA!!!