Prajitura Mozaic

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 28 Apr 2015 | 6102 vizualizari

 

Este o delicioasa prajitura cu doua blaturi cu texturi diferite,crema de vanilie si o glazura de ciocolata. Aspectuoasa,colorata, pufoasa este desertul perfect, binevenit oricand.

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 6 oua,
  • 6 ling zahar,
  • 6 ling faina,
  • 3 ling ulei,
  • 3 ling apa,
  • un praf sare.

Blat 2:

  • 7 albusuri,
  • 7 linguri zahar,
  • o cana de nuci prajite si taiate,
  • 1 cana rahat taiat cuburi (eu nu am avut suficient si am completat cu ciocolata taiata cuburi),
  • o cana de visine,
  • 1/2 cana faina,
  • un praf de copt,
  • un praf sare.

  • Crema:
  • 7 galbenusuri,
  • 1 cana zahar,
  • 3 linguri lapte,
  • 250 g unt,
  • vanilie

  • Glazura:
  • 100 g ciocolata,
  • 2 linguri lapte,
  • 3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Mozaic:

Blat 1: Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare.Se adauga,treptat,uleiul si se omogenizeaza. La urma se adauga apa. Albusurile se bat spuma tare, pana se tin de paletele mixerului. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste complet. Peste spuma de albusuri se adauga amestecul de galbenusuri si se amesteca incet, cu o spatula. La urma se incorporeaza faina cu miscari lente, de jos in sus. Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins. E gata cand trece testul scobitorii. Se scoate si se lasa la racit.

Blat 2: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand se tin de peretii vasului se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana se topeste. Se adauga nucile, visinele, rahatul si faina cu praful de copt. Se amesteca incet,cu o spatula. Compozitia se toarna in aceeasi tava in care s-a copt primul blat si se da la cuptor. E gata cand trece testul scobitorii.Se scoate si se lasa la racit.

Crema: Galbenusurile se freaca cu zaharul,laptele si esenta de vanilie pe baie de aburi pana se ingroasa. Cand a capatat consistenta dorita,se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Untul se freaca spuma. Treptat se adauga crema de oua si se amesteca.

Glazura: Cicolata se topeste pe foc impreuna cu laptele si uleiul.

Blatul 1 se taie in doua,pe orizontal, rezultand doua foi. Pe una din foi se intinde jumatate din crema, se pune blatul de albus peste care se intinde a doua jumatate de crema. Se acopera cu a doua foaie de blat, iar deasupra se toarna glazura.

Prajitura se da la rece pana se intareste glazura. Se taie cu un cutit umed.

 

TIPS-URI

1

Se pot inlocui foile de blat de la baza si deasupra cu foi de napolitana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mozaic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Mozaic