Prajitura Negresa (1)

de alice_ciobanu in Prajituri, 25 Oct 2011 | 8150 vizualizari

 

Va place prajitura Negresa?

Mie una...inca nu mi-am data seama daca imi place in mod deosebit sau nu. Cred, si nu sunt singura, ca Negresa este una din acele prajituri foarte versatile, pe care o gasesti in mai multe formule care mai de care mai atragatoare. Eu nu sunt fan Negresa asa cum sunt fan Amandina, de ex, dar pot spune ca imi face placere sa pap cate o negresa din cand in cand.

Dupa cum spusesem la un moment dat pe un site de gen, mi-am propus sa incerc cateva variante de negrese, din cele care-mi fac cit mai des cu ochiul :P, pentru a incerca sa imi dau seama care varianta e mai aproape de sufletul meu.

Astfel ca dragilor, deschid seria negreselor cu o reteta de la draga mea Miha, sper sa nu fie cu suparare. E o reteta faina, usor de facut si mai ales foarte usor de mancat. o negresa buna cu un gust intens de ciocolata, foarte foarte pufoasa si foarte ciocolatoasa, daca mi-e permisa expresia. Astfel draga Miha ...negresa ta e super buna. Merita sa o incercam cat mai des.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 280 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • pentru grazura
  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Negresa (1):

Bateti untul moale, la temperatura camerei cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si devine spumos. Topiti ciocolata si incorporati-o in crema de unt. Mixati apoi adaugand treptat ouale, unul cate unul, mixand bine de fiecare data. Incorporati apoi frisca lichida si laptele si treptat faina amestecata in prealabil cu praful de copt.

Tapetati o tava de copt 25*35 turnati compozitia si dati la cuptor (incalzit inainte) la foc mediu-potrivit 35 spre 40 minute si dupa ce faceti testul scobitorii , scoateti tava si lasati prajitura la racit pe un gratar metalic.

Cand e rece puneti deasupra glazura facuta din unt, ciocolata si frisca , topite toate si omogenizate bine, racite la temperatura camerei. Dati prajitura la rece, putin :P si apoi decorati dupa putinta si taiati dupa vointa.

Foarte buna...si pofta buna!

Sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Negresa (1)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

26.10.2011, 20:47

Delicioasaaaaa...si printesa e o comoara

alice_ciobanu 1

26.10.2011, 20:59

MIUTA 1

28.10.2011, 16:48

Foarte buna prajitura
Fetita e o dulce

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]