Prajitura noapte venetiana

de loredanaaa in Prajituri, 17 Feb 2013 | 4146 vizualizari

 

Am facut aceasta prajitura de Sf. Valentin,nu prea fac eu asa prajituri,dar am zis sa incerc,si chiar a iesit buna.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 9 linguri de faina
  • zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 7 linguri de lapte
  • 250 unt g (unt moale, la temperatura camerei)
  • 200 g ciocolata neagra/amaruie
  • 100 g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura noapte venetiana:

Prima data se face blatul alb:

Se bat spuma 6 albusuri bine,apoi se adauga pe rand cate o lingura de zahar( 8 linguri zahar)

Adaugati nuca de cocos si 5 linguri de faina, amestecati usor.

Aluatul se toarna  intr-o tava de cuptor,  cu hartie de copt(eu am folosit una dreptunghiulara de marime30x20 cm).

Intindeti bine si  se niveleaza pe toata tava.

Acum se  face stratul maro:

Se bat  spuma  4 albusuri .Dupa ce ati batut bine albusurile amestecati cu 8 linguri de zahar,apoi pe rand galbenusurile. Adaugati 4 linguri de faina, praful de copt si 3 linguri de cacao - amestecati usor.

Acest aluat se toarna deasupra aluatului alb, se niveleaza si se intinde pe toata suprafata.

Se coace la foc mediu(eu la 180 grade  cam  35 minute, pana trece testul scobitorii,depinde ce cuptor aveti)

Lasati sa se raceasca bine.

Intr-o cratita  puneti cele 6 galbenusuri ramase, 250 grame de zahar si 5 linguri de lapte.Puneti cratita  pe baie de aburi si amestecati continuu pana compozitia se ingroasa putin.Cand e gata lasati-o sa se raceasca

Untul(200g) moale se bate spuma bine si se adauga cate putin din compozitia de galbenusuri ce ati preparat-o mai inainte . Adaugati cate 1-2 linguri treptat, ca sa nu se taie compozitia.

Blatul e mai bine sa-l insiropati cu putin sirop preparat din apa, zahar, vanilie, cafea, etc(eu l-am facut cu sirop de capucino)

Crema o puneti  peste blatul racorit, intindeti si nivelati bine.Puneti-o in frigider sau la rece

In acest timp preparati glazura:

Se topesc intr-o cratita ciocolata amaruie, 7linguri de lapte si 50g de unt,3 linguri de zahar - amestecati bine si dupa ce se topesc si incorporeaza toate, lasati sa se racoreasca bine.Turnati glazura abia calda(dar nu fierbinte ca va  topi untul).

Nivelati si dati la rece  sa se patrunda bine cateva ore.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura noapte venetiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cuburi cu nuca de cocos