Prajitura Noire

de ralu_ca in Prajituri, 19 Mar 2013 | 5898 vizualizari

 

am incercat si eu si este delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 pachet unt
  • 250 g biscuiti cu ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 4 lg cacao
  • 2 lg zahar vanilat pudra
  • 2 plicuri gelatina
  • 3-4 linguri lichior crema ciocolata
  • Pentru glazura:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Intr-un vas punem la topit jumatate pachet unt. Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul topit si 2 lg cacao. Compozitia obtinuta o punem pe fundul unei tavi de chec tapetata cu folie de plastic si lasam la rece.

Ciocolata o topim impreuna cu 50 ml frisca lichida, iar cand este gata se da la o parte de pe foc si amestecam cu restul de unt netopit, zaharul pudra, restul de 200 ml frisca lichida,  2 lg cacaoa si lichiorul. Se amesteca foarte bine si lasam cateva minute.

Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa rece ( approx 5 min ), apoi punem la foc pana se dizolva. Compozitia se toarna peste compozitia de ciocolata si se amesteca. Apoi peste stratul de biscuiti si se da la rece cateva ore, dupa care rasturnam pe un platou si glazuram cu crema obtinuta din ciocotata topita si frisca lichida.

Ornam dupa bunul plac..este absolut delicioasa..incercati si voi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]