Prajitura (pasca) cu branza

de cristina1985 in Prajituri, 1 Mai 2016 | 3521 vizualizari

 

Aceasta prajitura am facut-o intr-o oala de tort de 23 cm , iar ca masura am folosit un pahar de 250 ml. Va sfatuiesc sa intindeti aluatul inainte de a-l pune in forma (oala). Eu l-am intins cu mana si asa mi-a iesit. Retete de Pasti

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g margarina
  • 1 ou
  • 3/4 pahar zahar
  • 2 lingurite cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins
  • 1 lamaie (zeama si coaja)
  • faina cat cuprinde ( eu am pus 300 g)
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci proaspata
  • 2 pliculete zahar vanilinat (sau o pastaie vanilie)
  • 3/4 pahar zahar
  • 3 oua
  • 1 lingurita amidon
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura (pasca) cu branza:

Blat: Se amesteca toate ingredientele (inclusiv bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie ) si se imparte aluatul in doua parti inegale (una mai mare care se pune in tava si alta mai mica , care se tine la congelator 15 minute (pentru a se putea rade).

Umplutura:Se amesteca toate ingredientele si se toarna peste aluatul din oala.

Se scoate aluatul de la congelator, se  da pe razatoare si se pune peste compozitia din oala.

Se tine la cuptor 60 minute sau pana este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura (pasca) cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini-pascute cu branza dulce