Nu trece toamna fără o prăjitură pufoasă și simplă cu prune. Este un clasic al acestui sezon, așa că iată-ne cu rețeta simplă și delicioasă de pandișpan cu prune.
Pentru Prăjitura pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, făină, ulei, prune.
Cum se prepara Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă:
Tapetează cu hârtie de copt o tava (dimensiune 20 x 30 cm). Scoate sâmburii și taie prunele în jumătăți.
Separă albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și mixează-le bine cu mixerul până se albesc și capătă consistență, apoi încorporează zahărul și mixează din nou. Amestecă gălbenușurile cu uleiul și esența de vanilie și adaugă-le în bezea, amestecând ușor cu ajutorul unei spatule. Compoziția trebuie să rămână pufoasă.
Încorporează făina și praful de copt, la fel, cu mișcări ample și ușoare, de jos în sus.
Toarnă aluatul în tavă de copt și nivelează frumos, apoi așază jumătăți de prune pe toată suprafață. Presară puțin zahăr brun.
Coace prăjitura cu prune în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 30- 35 de minute sau până trece proba scobitorii.
După coacere, oprește focul și mai lasă prăjitura în cuptor pentru câteva minute, apoi scoate tava și lasă la temperat.
Pudrează cu zahăr prăjitura când s-a răcit și bucură-te de gustul ei bun.
Încearcă și rețeta de Gomboți cu prune sau rețeta de Linzer cu prune.
Îți recomandăm și rețeta de Prăjitură cu prune.
Poftă bună!