Prajitura racoroasa pentru vara

de Sidy in Prajituri, 28 Aug 2011 | 12677 vizualizari

 

Pe caldurile acestea insuportabile, merge foarte bine o prajitura scoasa de la frigider....
Nu va speriati...am facut-o dimineata pe racoare, la ora 06.00.

 

INGREDIENTE

Pentru foile cu miere:

  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 4 linguri lapte
  • 3 linguri miere
  • 50 g margarina
  • 450 g faina
  • 1 plic praf de copt

Pentru foile cu nuca de cocos:

  • 8-10 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 3 linguri faina

Pentru umplutura:

  • 2 borcane a 420 ml gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura racoroasa pentru vara:

Preparam foile cu miere mixand bine zaharul cu oul, laptele mierea si margarina.Le punem apoi pe foc mic pina se topeste zaharul si margarina si se omogenizeaza bine.
Luam de pe foc si adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.
Framantam bine si impartim aluatul in 3 parti egale din care vom intinde 3 foi subtiri.
Coacem foile in tava pe hartie de copt cam 7-8 minute, in cuptorul dinainte incalzit la 140 de grade.
Dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca.
Pregatim foile cu nuca de cocos, mixand albusurile cu putina sare pina se intaresc bine de tot.
Adaugam zaharul si mixam din nou pina se intareste spuma.
Adaugam nuca de cocos si faina si amestecam cu o lingura incet, de sus in jos pina se omogenizeaza compozitia din care vom face doua foi.Le vom coace pe hartie de copt unsa cu unt , in cuptorul preincalzit la 160 de grade cam 10-15 minute pina incep foile sa prinda o usoara culoare aramie.
Dupa ce s-au copt ambele foi, le lasam la racit.
Cand toate cele 5 foi sunt reci incepem sa montam prajitura punand o foaie cu miere jos, pe care o ungem cu gem, deasupra ei asezam o foaie cu nuca de cocos, ungem iar cu gem si continuam cu foaie cu miere, foaie cu cocos si deasupra foaia cu miere.Fiecare foaie va fi unsa cu gem de caise , iar pe cea de deasupra o lasam neunsa 2 ore cat tinem prajitura la frigider cu o greutate deasupra.
Dupa cel putin doua ore - ideal ar fi de seara pina dimineata -ungem foaia deasupra cu gem si o presaram cu nuca de cocos.
Feliem prajitura, o asezam pe platou si o tinem la rece pina in momentul servirii.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Veti fi incantati de gustul acrisor dar racoros al prajiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoroasa pentru vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lau 1

28.08.2011, 22:22

delicioasa

Bunica 1

28.08.2011, 22:56

Wow, cat e de bunaaa!

Sidy 1

29.08.2011, 06:58

Cand am creat-o voiam ceva bun si rece si asta a iesit : e prea buna! Are un singur bai....dispare urgent din farfurie...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine si crema de lapte