Stiu ca la ora asta nu mai e nimeni prin zona dar maine dimineata, cine doreste.... poate servi la cafea....
Pentru inceput spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul cu scortisoara si indulcitorul Clio, pornim focul la ochiul aragazului si calim merele la foc potrivit cca 15 minute.
Adaugam perlele de Tapioca, lasam pe foc pana se umfla perlele si absorb tot lichidul lasat de mere
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Biscuitii de vanilie si de cacao se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitoarea de lemn.
Separam ouale.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul si praful de copt.
Adaugam apa minerala, apoi incorporam alternativ albusurile batute spuma cu faina proaspat cernuta.
In tava tapetata cu hartie de copt intindem din biscuitii sfaramati un strat consistent.
Peste stratul de biscuiti intindem un strat de mere calite.
Turnam apoi amestecul pentru blat, nivelam cu lingura sa obtinem un strat uniform si dam apoi tava la cuptor pentru 35-40 minute la 175 grade.
Facem testul cu scobitoarea, daca scobitoarea iese curata scoatem prajitura din cuptor si imediat o rasturnam pe un blat de lemn.
Desprindem cu grija hartia de copt, presaram zahar pudra si lasam la racorit.
Pudram cu zahar, lasam sa se raceasca prajitura, portionam si servim.
Pofta buna!