Prăjitură "Savarina "

de cristinutanicolita in Dulciuri, 10 Noi 2015 | 12411 vizualizari

 

O alta varianta a savarinei, care se face mult mai repede, și este la fel de buna! În plus nu îți trebuie nici forme:)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 2 căni zahar
  • 400 g iaurt
  • 3 căni faina
  • 2 prafuri de copt

Sirop :

  • (1) 2 cești apa rece
  • (2) 3 căni apa +1 1/2 zahar+o esența rom

Decor:

  • 2 borcane (400g ) dulceață
  • 300 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură "Savarina ":

Se da drumul la cuptor.

Ouăle se mixează cu un praf de sare și zaharul. Se adaugă iaurtul, faina amestecata cu praful de copt. 

Se  da la cuptor pana trece testul scobitorii. 

După ce o scoatem din cuptor punem 2 cești de apa rece peste blatul fierbinte și o lăsăm să se răcească. 

După ce blatul sa răcit, facem siropul :punem pe foc, intr-o oala apa și zaharul  și amestecam pana ce zaharul se topește. După ce începe sa fiarbă siropul adăugăm esența de rom și îl punem peste blatul rece. 

Frisca o mixam și după gust mai adăugăm zahar și esența de vanilie. 

Punem dulceață peste blat, adăugăm frisca și o dam la rece min 1 h.

Poftă buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură "Savarina "" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]