Prajitura Silviana

de RuxyRux in Prajituri, 11 Noi 2010 | 12496 vizualizari

 

Este atat de buna...incat o mananci cu ochii....savuroasa! Este mai elaborata reteta...dar merita...

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 300gr biscuiti
  • 3 pachete de piscoturi( sau unul dublu si unul simplu)
  • crema de biscuiti
  • 1 pachet mare de biscuiti petite beaurre 300 gr
  • 200gr unt
  • 200 ml frisca
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta de rom  
  • Crema de vanilie
  • 3 oua,
  • 125 gr zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 150 de ml frisca
  • 3 pliculete de vanilie + 1 esenta de vanilie  
  • siropul de zahar pentru piscoturi
  • 2 cani mari de apa( eu pun plata)
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta de rom  
  • Sosul de cioco
  • 200 frisca lichida,
  • o ciocolata neagra
  • o ciocolata cu lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Silviana:

crema de biscuiti

Se pune pe foc frisca si zaharul, esenta de rom, se amesteca usor, cand se incalzeste destul se adauga untul bucatele si se mixeaza bine, totul se adauga peste biscuitii sfaramati intr-un vas, se amesteca indelung, cu blenderul...se da la rece.

Crema de vanilie

totul se mixeaza si se pune pe foc mic, se amesteca continuu, pana se ingroasa, se baga blenderul sa sfarme eventualele cocoloase si se mai lasa un minut pe foc....se da la rece

siropul de zahar pentru piscoturi

2 cani mari de apa( eu pun plata) si 150 gr zahar plus o esenta de rom , totul se pune pe foc si se amesteca usor...nu se fierbe...se lasa la racit

Asamblarea prajiturii

se ia un platou se aseaza piscoturile inmuiate pe jumatate in sirop, si se pune crema in straturi...un blat de piscoturi, un strat de crema de biscuiti, un blat de piscoturi si un strat de crema de vanilie, apoi din nou blat de piscoturi si din nou crema de biscuiti, se incheie cu blatul din piscoturi.

Sosul de cioco

200 frisca lichida, plus o ciocolata neagra si o ciocolata cu lapte se topesc usor pe foc, atentie nu se fierbe ci doar se infierbanta, cand este gata de adauga 50 gr unt bucatele si se amesteca pana se raceste usor...se toarna deasupra prajiturii cu lingura peste tot si deasupra se rad fulgi de ciocolata alba...si pofta buna la desert!

TIPS-URI

1

Daca vi se pare crema de biscuiti prea tare, mai adaugati putina frisca lichida...astfel incat sa devina perfect tartinabila crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Silviana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]