Acum ceva vreme am tot vazut prin blogosfera aceasta prajitura. Se numeste asa deoarece are un blat pufos, caramel si ciocolata.....dar daca va ganditi ca este identica cu batoanele din comert, sa stiti ca nu e asa: aceasta este mult mai buna si mai multa:))
Curioasa fiind, m-am incumetat si eu s-o fac acum si sunt tare incantata de ea!
Mod de preparare: 6 albusuri se amesteca cu 200 g zahar pudra pina se face o spuma. Se adauga 1 praf de copt,nuca macinata si cele 2 linguri faina. Coca se introduce la cuptor intr-o tava unsa si presarata cu faina.
Se prepara crema: zaharul tos se caramelizeaza la foc mic si se stinge apoi cu putina apa. Se adauga nuca prajita si maruntita, margarina si galbenusurile. Crema se fierbe in oala pentru lapte (cu pereti dubli).
Se scoate blatul fierbinte din cuptor si se rade ciocolata menaj,apoi se pune crema fierbinte peste care se rade ciocolata alba.Se lasa la rece (eu am lasat peste noapte)...apoi se portioneaza. Enjoy!