Prajitura "Tavalita"

de DanaModog in Prajituri, 19 Dec 2014 | 5553 vizualizari

 

Am luat si eu Rama mit butter si cum am luat am stiut ce vreau sa fac. Am facut prajitura copilariei mele. Mama mea facea in fiecare an de Craciun. Am aflat caietul de prajituri al mamei mele (noroc ca l-a uitat la mine acasa) si am luat reteta de acolo. Desigur am personalizat-o un pic si pentru ca e prajitura copilariei mele am facut-o mai de copii.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 350 g faina
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 200 g Rama mit Butter
  • 3 oua
  • 10 g praf de copt
  • 1 esenta de portocala (eu am mai pus si coaja de portocala)
  • Glazura:
  • 200 gr zahar
  • 4 lingurite nesquik
  • 250 g Rama mit Butter
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura cacao
  • 250 g cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Tavalita":

Eu am pus untul si l-am mixat cu zaharul, in alt castron am amestecat oua peste care am pus untul cu zahar, esenta si dupa faina si laptele si am mixat incet, am adaugat praful de copt si am mai mixat un pic si am dat-o la cuptor preincalzit la 180*C. 

Pentru glazura am topit untul intr-o craticioara pe aragaz, am adaugat zaharul si laptele si am lasat pana s-a topit zaharul, am adaugat Nesquik si cacao si am lasat-o 2 minute la racit.

Dupa ce s-a racit blatul, l-am taiat cubulete si l-am inmuiat in glazura si l-am tavalit prin cocos. Prajitura e gata si va astept la o portie! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Tavalita"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Batoane cu glazura