Prajitura tip televizor

de Lau in Prajituri, 14 Mar 2011 | 7689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat 1
  • -500g faina
  • 1 ou
  • 5 linguri lapte caldut
  • 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamie
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet unt
  • blatul 2
  • 4 oua
  • 5 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • zahar vanilat
  • crema
  • -300g zahar
  • 300ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 pachet unt
  • vanilie
  • coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura tip televizor:

Blatul 1-se framanta toate ingredientele , se imparte compozitia in 2 si se intind 2 foi care se coc pe dosul tavii. Blatul este copt cand se rumeneste usor.

Blatul 2: 4 albusuri se bat spuma cu un praf de sare, peste care se adauga 5 linguri apa treptat. 8 linguri de zahar, galbenusurile si faina treptat, aromele. Se coace in aceiasi tava in care s-au copt si foile. Se coace pana trece testul cu scobitoarea.

Crema-se fierbe la baie-marine laptele cu zaharul si faina. Cand s-a ingrosat trebuie sa ramana o dunga cand dai cu lingura. Se adauga zeama de la lamaie, untul si zaharul vanilat.

Asamblarea-se pune o foaie cacao -se unge cu crema - se adauga blatul 2 -se unge cu crema -se adauga ultima foaie de cacao. Se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu ce glazura doriti. Se lasa 24 ore la frigider dupa care se taie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tip televizor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]