Prajitura Tosca

de Elena30 in Prajituri, 10 Aug 2011 | 17842 vizualizari

 

E prima data cand incerc prajitura Tosca si mi-a iesit bine! Este foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 50 g mac
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 225 ml lapte,
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic budinca de vanilie,
  • zahar vanilat
  • 200g unt
  • Blat 2:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 100 ml cafea
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 3 linguri lapte
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Mod preparare pentru prajitura Tosca:

Blat 1: Se bat cele 6 albusuri spuma impreuna cu zaharul. Continuam adaugand 50g mac si 50 g nuca de cocos. Amestecam in continuare si mai punem 3 linguri de faina si 1 praf de copt. Dupa omogenizare se da la cuptor in tava intinsa.

Crema: galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spuma. Praful de budinca se desface in laptele rece, apoi se amesteca cu spuma de galbenusuri si se fierbe totul in bain marie, pana se ingroasa(poate fi fiert si pe foc mic). Cand s-a racit, se pune untul frecat spuma.

Blat 2: Biscuitii ii insiropam in cafea putin, apoi ii aliniem frumos peste stratul de crema.

Glazura: Ciocolata o topim impreuna cu untul si laptele. Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza. Se lasa la racit. Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.

Prajitura Tosca  se  da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu nuca de cocos