Prajitura turnata

de mihaelaM in Prajituri, 8 Iun 2011 | 8090 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1cana zahar
  • 1/2cana ulei
  • 1/2cana lapte(sau sifon)
  • 1lingurita amoniac
  • 2cani faina
  • SIROP
  • 1cana apa
  • 1cana zahar
  • 2linguri cacao
  • esenta rom
  • 1lingura margarina
  • Pt ornat
  • ornamente colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,iar cand compozitia se intareste adaugam zaharul putin cate putin,apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si din nou mixam.

Cand compozitia s-a omogenizat bine adaugam laptele si amoniacul ( il stingem  o lingurita de otet),mixam in continuare.

Faina o punem in ploaie si mixam bine. Cand totul este omogen punem  tava de aragaz unsa cu ulei si tapetata cu faina,apoi punem in cuptorul incins timp de 40-45 minute.

SIROPUL:punem intr-un ibric impreuna cu apa,zaharul,cacao,margarina si lasam sa fiarba timp de 10min la foc mic.Cand siropul se mai raceste adaugam esenta de rom.

Prajitura  o scoatem din cuptor si o lasam timp de 10 min  apoi taiem prajitura si punem siropul peste prajitura.Lasam sa absoarba siropul apoi putem orna, apoi asezam pe platouri.POFTA BUNA!!!

Putem orna cu nuca macinata sau nuca de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy