Prajitura Valurile Dunarii

de Zamfira in Prajituri, 27 Oct 2013 | 22539 vizualizari

 

Este o prajitura pufoasa, aroma puternica de visine, frisca si ciocolata. Crema extreme de fina si aspectul colorat, face ca aceasta prajitura sa devina extreme eleganta in momente de sarbatoare.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 350 g faina
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei (de preferat ulei de floarea soarelui)
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 150 g visine (din gem. dulceata sau compot)
  • Crema:
  • 1 plic pudinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 400 ml frisca
  • 1 pliculet gelatina
  • 3 linguri de zahar
  • Glazura de ciocolata:
  • pentru o glazura moale:
  • 100 g ciocolata (amaruie, cu lapte)
  • 100 ml frisca lichida
  • pentru o glazura tare:
  • glazura de ciocolata la plic Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Valurile Dunarii:

Blatul: batem ouale cu zaharul pana cand devine cremoas (lucram doar cu mixerul), adaugam laptele si uleiul, omogenizam totul foarte bine, adaugam faina, praful de copt in ploaie. Jumatate din cantitate vom pune intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, in cealalta jumatate adaugam o lingura de cacao si-l turnam deasupra aluatului alb, nivelam totul. Deasupra asezam visinile scurse de zeama.

Timp de coacere: 25-30 minute (foc mediu), facem testul cu scobitoarea.

Crema: Fierbem laptele, adaugam 3 linguri de zahar si praful de pudinca vanilie. Lasam sa se raceasca, amestecam din cand in cand pentru a nu se intari. Dupa ce s-a racit, adaugam frisca batuta tare si gelatina (respectam instructiunile de pe plic).

Intindem crema pe suprafata blatului (blatul trebuie sa fie bine racit). Nivelam crema apoi adaugam glazura de ciocolata moale sau tare.

Glazura moale de ciocolata:

Topim ciocolata in 100 ml frisca lichida, dupa ce s-a racit, intindem glazura pe suprafata prajiturii.

Lasam prajitura la rece pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ora 12, reteta delicioasa pentru un desert cu amintiri din copilarie