Prajitura ,,Viviana,,

de madi_marin in Prajituri, 31 Mai 2010 | 7779 vizualizari

 

Am denumit prajiturica dupa fetita mea, Viviana, careia ii place foarte mult ciocolata. Mult mai mult decat mie. Sunt de fapt felii de tort rasturnate si glazurate cu ciocolata...

 

INGREDIENTE

Pentru blat :
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 60 g faina
  • 60 g amidon
  • esenta de rom
  • 1 cubulet ciocolata menaj
Pentru crema caramel:
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • 300  g unt
  • 150 ml frisca
  • esenta de vanilie
Pentru sirop :
  • 150 g zahar
  • 2 cani cu apa
  • 1 esenta de rom
Pentru ornat :
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 120 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 150 ml frisca + 4 bucatele de ciocolata
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ,,Viviana,,:

Pentru blat : se bat bine ouale intregi cu zharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga esenta de rom, faina si amidonul cernute si ciocolata menaj rasa fin. Se amesteca usor cu o paleta pana se incorporeaza toate ingredientele. Se toarna aluatul in forma detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa si pe margini cu putin unt.Se coace blatul cam 25 de minute, dar pentru siguranta se face testul scobitorii. Cand e gata se da la racit.

Pentru crema: se ard 125 g zahar , apoi se adauga deasupra un amestec de oua batute cu zahar si 200 g unt. Se amesteca pe foc continuu pana se dizolva tot caramelul. Se da la racit apoi se incorporeaza restul de 100 g unt si frisca batuta spuma tare. Se lasa deoparte.

Se prepara siropul din apa, zahar si esenta de rom.

Blatul racit se taie in doua. Prima parte se pune inapoi in forma detasabila, se insiropeaza, apoi se pune crema toata foarte bine racita si iar blat insiropat. Se da la rece pana a doua zi.

Se taie tot  tortul in felii potrivite.

Se prepara glazura : se pun la bain marie ciocolata , frisca lichida si untul si se amesteca pana se obtine o crema omogena si lucioasa. Se lasa putin la racit.

Feliile de tort se dau prin glazura , apoi se pun pe un gratar sa se scurga surplusul de ciocolata. Se pun rasturnate. Se orneaza cand s-a intarit bine glazura cu frisca batuta si ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,Viviana,," nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine