Prajitura Yugoslavia

de miremirc in Prajituri, 9 Ian 2012 | 21261 vizualizari

 

by mama

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua
  • 6 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 5 lg nuci macinate
  • 1 plic ahar vanilat
  • 2 lg apa
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 foaie de napolitana
  • Crema :
  • 1 plic budinca de capsuni (sau zmeura, vanilie, ciocolata...)
  • 400 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • 200 g unt moale
  • Decor:
  • ciocolata rasa ( bilute de ciocolata...)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Yugoslavia:

Pentru blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul treptat, galbenusurile pe rand, lingurile cu apa tot pe rand iar la final faina amestecata cu praful de copt si nucile.

Turnam compozitia obtinuta peste foaia de napolitana, pe care am decupat-o dupa forma tavii de copt (25*35 cm). Tava am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu hartie de copt.

Pentru crema : preparam budinca conform instructiunilor de pe plic; lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar in el adaugam treptat, cate o lingura din budinca racita

Crema o intindem peste blatul copt . Deasupra radem ciocolata sau presaram aschii de ciocolata, bilute de ciocolata etc...

O prajitura simpla, rapida si excelenta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Yugoslavia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]