Prajitura zebra cu visine

de La Ancuta in Prajituri, 22 Iul 2011 | 19904 vizualizari

 

Povestea acestei prajituri este foarte scurta: vroiam ceva bun, care se face repede. Si asa s-a nascut prajiturica aceasta bune, usor de facut si pe deasupra si aspectuoasa :).

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 225 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 125 ml apa
  • 250 ml ulei
  • 375 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • visine fara samburi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura zebra cu visine:

Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc. Adaugam apoi esenta de vanilie.

Adaugam usor uleiul si amestecam bine iar apoi adaugam apa. Praful de copt il amestecam cu faina iar apoi le incorporam in aluat.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Incorporam spuma in aluat, usor,
amestecand de sus in jos.

Impartim aluatul in doua parti egale iar in una din ele adaugam cacaoa si amestecam pana se omogenizeaza.

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt. In mijlocul tavii punem o lingura din aluatul alb iar in centrul ei punem o lingura de aluat cu cacao. Continuam pana epuizam tot aluatul.

Asezam visinele fara samburi pe toata suprafata prajiturii.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam sa se racoreasca iar apoi scoatem din tava.

Lasam sa se raceasca iar apoi pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura zebra cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine, ciocolata alba si crema mascarpone