Prajitura zebrata

de MotanLaOale in Prajituri, 7 Oct 2012 | 17386 vizualizari

 

Facuta la cerere din aceleasi ingrediente ca la briose dar am incercat cu cele doua compozitii sa fac o prajitura dungata (zebrata).

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200ml ulei
  • 300ml iaurt
  • 400g faina
  • 200g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • stafide
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura zebrata:

Se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste.

Se adauga uleiul putin cate putin.

Se adauga iaurtul si sucul de lamaie.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare.

Se amesteca bine si se imparte in doua castroane.

Intr-o parte se pune zaharul vanilat si coaja de lamaie.

In cealalta se pune cacaoa si stafide si se amesteca bine.

Se tapeteaza o tava cu ulei si faina.

Se pune din prima compozitie o lingura in mijlocul tavii si apoi o lingura din a doua peste prima si tot asa pana se termina.

Compozitia se va deplasa spre marginile tavii in straturi care fac farmecul.

Se da la cuptorul praancalzit la foc mediu 30-35 minute.

Cand este gata se lasa sa se raceasca, se scoate din tava, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura zebrata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (63)

MotanLaOale 1

25.10.2012, 21:09

Multumesc pentru urare!

Alexandra Elena 1

25.10.2012, 22:29

MotanLaOale 1

25.10.2012, 23:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]