Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200)

de Merisor in Dulciuri, 27 Apr 2013 | 5446 vizualizari

 

V-au ramas cateva piscoturi si nu stiti ce sa faceti cu ele?
Eu am gasit solutia, am facut niste praline care au avut un efect neasteptat asupra unor musafiri de seara.
Iar surpriza de la mijlocul pralinelor a fost o mica napolitana cu cacao, crocanta.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachetel piscoturi(12 bucati)
  • 150 gr miez de nuca
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • esenta de cafea
  • 75 gr unt
  • coaja rasa de portocala
  • 15 napolitane micute cu cacao
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • fulgi de cocos, cacao si cafea pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200):

Rupem piscoturile bucatele si le trecem prin robot impreuna cu miezul de nuca, apoi le amestecam cu cacaoa.

Punem pe foc moale laptele, zaharul, sarea, coaja de portocala si untul si lasam sa fiarba pana la topirea untului, apoi adaugam peste compozitia de piscoturi si omogenizam.

Dam compozitia la rece pentru 10-15 minute, dupa care formam bilute la mijlocul carora asezam cate o bucata de napolitana.

O parte din bilute le trecem prin nuca de cocos, iar o parte prin cacao si cafea.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi biscuiti in locul piscoturilor

2

De asemeni se pot trece prin robot si napolitane

Daca ti-a placut reteta noastra "Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Homemade Raffaello