Praline Tiramisu

de Rocsi in Dulciuri, 24 Mar 2013 | 8880 vizualizari

 

Am adus desertul pentru aceasta duminica! Prea multe nu am de zis, decat ca sunt foarte bune si se topesc in gura. Adina multumesc mult pentru reteta.O sa le mai fac cu siguranta pentru ca sunt foarte bune pentru orice aniversare, pentru daruit, sarbatori sau pentru a le savura in orice alta zi cand avem pofta de dulce!

 

INGREDIENTE

  • 140 ml cafea calduta
  • 250 gr mascarpone
  • 24 piscoturi
  • 2 linguri crema de lichior de cappucino
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • cacao
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praline Tiramisu:

Piscoturile le-am rupt in doua, le-am pus in robot si le-am macinat. Intr-un bol punem piscoturile macinate, cafeaua, le amestecam si le lasam 10 minute asa.

Mascarponele il mixam impreuna cu zaharul, esenta si zaharul cu pastai de vanilie pana obtinem o crema. Peste piscoturi punem crema de mascarpone si amestecam usor cu o paleta de silicon.

Ne udam mainile, rupem bucatele mici din compozitie si formam niste bilute potrivite. Le tavalim prin cacao din abundenta. Le dam la rece, apoi pot fi servite.

Sunt absolut delicioase pe cuvant de moldoveanca ;)...

Sursa de inspiratie:  Multumesc Adina!

Daca ti-a placut reteta noastra "Praline Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reteta reinterpretata