In cinstea recuperarii cartii de bucate a bunicii (carte editata in anul 1938, bucatarie romaneasca si europeana), am preparat pricomigdale cu zeama de la 1 lamaie si albusurile nebatute spuma. Voi puteti reduce zaharul pana la 350 g daca vi se pare prea mult zahar. De la macarons si pana acum nu s-au mai mancat prajiturile cu o asemenea viteza. Se fac foarte repede!
Macini marunt la robot migdalele si nucile impreuna cu zaharul pudra.
Pui hartie de copt in tava de la aragaz si dai drumul sa se incinga cuptorul la foc moale (130 grade, cam treapta 2.5 la cuptor pe gaz).
Muti intr-un bol incapator amestecul uscat si adaugi unul cate unul albusurile si apoi zeama de lamaie si vanilia. Omogenizezi bine, cu miscari circulare.
Forma rotunda o obtii aplicand buline de 2.5 cm (care mai cresc) cu posul. Cu lingurita puse, ies neregulate, nu m-ar deranja deloc dar inegal coapte.
Se coc timp de 20 de minute. Eu dupa 10 minute le-am mutat pe treapta de sus si pe vatra cuptorului am tinut o tava goala ca sa nu se rumeneasca prea repede la baza.
Le scoti cu tot cu hartie pe blat, le lasi sa se raceasca si in mod normal se desprind usor. daca adera, eu prefer sa trec lama subtire a unui cutit pe sub baza. Poti sa umezesti masa si sa pui hartia pe masa uda dar parca un pic se uda si pricomigdalele, am preferat sa le desprind cu cutitul pe uscat.
Sa va fie de folos!
1
Eu am preparat din 8 albusuri, atatea cate mi-au ramas de la salata de boeuf postata si sunt tipul de fursecuri care tin mult timp, fara probleme, intr-o cutie inchisa etans.