Prima mea reteta de focaccia

de carmenvlad in Piine, 1 Mai 2011 | 5505 vizualizari

 

Focaccia este o paine traditionala din bucataria italiana, cunoscuta inca din timpurile Romei antice. Painea este de forma plata, asemanatoare blatului de pizza, cu o aroma imbietoare de ulei de masline si cu un miros pregnant de ierburi mediteraneene. Se prepara in toate regiunile Italiei intr-o combinatie de ingrediente si ierburi aromatice care te imbie sa gusti si sa savurezi deliciosul preparat. Acum painea focaccio a devenit atat de populara incat am adoptat-o si noi fara rezerve. Inspiratia mea pentru aceasta reteta au fost toate preparatele de focaccio de pe bucataras. ro. si va multumesc tuturor.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 300 ml lapte dulce
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 g masline feliate
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prima mea reteta de focaccia:

Se face  maiaua din cubul de drojdie, zahar, putin lapte cald si putina faina si se lasa 10 minute sa creasca. Se cerne faina, se pune intr-un vas mai marisor (sa aiba loc unde sa creasca), se adauga maiaua, laptele caldut si sarea. Se framanta bine aluatul, se adauga uleiul de masline, putin cate putin, ½ lingurita busuioc uscat si maslinele feliate. Se amesteca bine aluatul, se acopera cu un servet curat si se da la crescut pentru 30 de minute. Se pregateste o tava de copt dreptunghiulara, se pune o hartie de copt si se unge cu putin ulei de masline. Se scoate aluatul, se intinde si se pune in tava de copt, avand grija ca aluatul sa cuprinda intregul spatiu. Se unge cu ulei de masline, se  presara sare grunjoasa si busuioc uscat. Eu nu am mai lasat painea sa creasca si am dat la cuptor la foc iute la inceput si apoi mediu pentru 30 de minute. Se scoate de la cuptor, se unge cu ulei de masline (daca se doreste) si se acopera pentru 5 minute cu un servet curat. Are o crusta usor crocanta, un miez pufos si delicat si o aroma imbietoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prima mea reteta de focaccia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu masline si rosii uscate la soare