Profiterol

de Miha in Dulciuri, 19 Aug 2009 | 7123 vizualizari

 

Un desert ce-mi aduce aminte de copilarie...Cand ieseam duminica in oras si mergeam la cofetarie,profiterolul era in cap de lista...:)

 

INGREDIENTE

  • Pentru choix-uri avem nevoie de:
  • 200 g unt
  • 2 cani faina
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • 6 oua
  • Pentru crema de vanilie:
  • 2 plicuri Crem Ole
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • In plus mai avem nevoie de:
  • inghetata,dupa preferinta
  • frisca si ciocolata rasa pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.
Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.
Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

Dupa ce s-au racit se taie capacele si se umplu cu crema de vanilie,preparata conform indicatiilor de pe plic.

Intr-un bol punem cate 3 gogosele si inghetata.Eu am folosit cu Nesquik,lamaie si mure.

Ornam cu frisca si ciocolata rasa.Se poate folosi si un topping de ciocolata,daca aveti la indemana. :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]