Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata

de Alina26 in Prajituri, 21 Mai 2013 | 33920 vizualizari

 

Profiterolul este una dintre cele mai cunoscute tipuri de prajituri. Originea sa exacta nu se cunoaste, dar se crede ca denumirea vine din limba japoneza, de unde a fost apoi preluat de francezi. Prajitura din aluat,poate fi facuta cu diverse ingrediente, de la frisca la sos de ciocolata sau inghetata.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150ml apa
  • 75g margarina
  • 3 oua
  • 150g faina
  • putina sare

Crema de vanilie:

  • 1/2 l lapte
  • 75g zahar
  • 100g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1/2 pachet de unt sau margarina

Topping de ciocolata:

  • 75g ciocolata menaj
  • 2 lg cacao
  • 3 lg zahar pudra
  • 1 lg de ulei
  • 2 lg apa
  • 25g unt
  • 1 esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata:

Blatul:

-se pune apa la fiert cu margarina si putina sare

-cand fierbe,se da focul mai mic si se adauga toata faina si lasam compozitia pe foc pana cand s-a omogenizat.

-nu uitati sa mestecati mereu,apoi se ia de pe foc si lasam sa se raceasca

-cand compozitia s-a racit adaugam rand pe rand cate un ou si se amesteca pana compozitia devine lipicioasa

Incalzim cuptorul la 195°.Intr-o tava punem hartie de copt si cu ajutorul unei lingurite sau cu ajutorul unui pos,punem bucatele mici de aluat.Dam la cuptor timp de 50 de minute.

Crema:

-se pune laptele la fiert,margarina si jumatate din cantitatea de zahar

-galbenusurile se mixeaza spuma cu cealalta jumatate de cantitate de zahar,zaharul vanilat si se adauga o ceasca din cantitatea de faina si lapte

-se omogenizeaza si se adauga si laptele care fierbe,se lasa la fiert pana se ingroasa,apoi se lasa la racit putin si se amesteca cu albusurile batute spumatare cu 4 linguri de zahar pudra

Topping de ciocolata:

-se pun toate ingredientele la foc mic sau baie de aburi si se tin pana se omogenizeaza si se ingroasa putin.

Asamblare:

Taiem profiterolul in doua,umplem cu crema,pana le facem pe toate.Punem topping de ciocolata pe deasupra.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

Puteti sa umpleti gogoselele si cu un pos daca aveti unul bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]