Pui Adobo

de elucubratiiculinare in Pui, 6 Feb 2012 | 8553 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui,
  • 5 căței de usturoi,
  • 2 frunze de dafin,
  • 3/4 ceașcă sos de soia,
  • 1/4 ceașcă oțet de mere,
  • 1 lingură ghimbir proaspăt ras,
  • 1/4 linguriță piper negru proaspăt măcinat,
  • 1 lingură zahăr brun,
  • 1 cană supă de pui,
  • 3 fire ceapă verde pentru garnitură,
  • orez fiert pentru garnitură.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Adobo:

Puiul se tranșează în bucăți potrivite. Se spală și se lasă la scurs. Adăugăm peste bucățile de pui usturoiul zdrobit, frunzele de dafin, sosul de soia, oțetul de mere, ghimbirul, piperul și zahărul brun. Amestecăm bine și dăm la frigider pentru 1 oră.

Într-o tigaie încingem 2 linguri ulei și prăjim un pic puiul pe ambele părți apoi turnăm și sosul în care a stat și supa de pui Gătim pentru o oră la foc mic.

Servim cu orez și ornăm cu ceapă verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Adobo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Angelina_Elena 1

06.02.2012, 15:33

Bine ai venit! ce-mi place cum arata mancarica ta

iry-gabriela 1

06.02.2012, 22:46

dupa cum arata as vrea si eu o plulpita

elucubratiiculinare 1

07.02.2012, 12:09

Mulțumesc mult tuturor pentru urările de bun venit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de soia, ghimbir si usturoi