Pui cu ciuperci și usturoi verde

de elucubratiiculinare in Pui, 24 Mai 2012 | 3096 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe superioare de pui
  • 8 fire de usturoi verde,
  • 500 g ciuperci champignon (mai mici),
  • o salată verde,
  • sare,
  • piper,
  • zeama de la o lămâie,
  • ulei de măsline.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci și usturoi verde:

Pulpele se spală bine și se pun la fiert pentru 15 min în oala de presiune (sau 25-30 min în oală normală- atenție să înlăturați spuma). Se poate pune în apa care fierbe și o ceapă și un morcov. (astfel putem obține și baza unei supe de pui cu fidea sau găluște).

Se scot pulpele din apă și se lasă la scurs. Se condimentează cu sare și piper. Usturoiul verde se curăță și se toacă mărunt. Ciupercile se curăță și se taie în două dacă sunt mai mari. Încingem ulei de măsline într-o tigaie și călim 2-3 minute usturoiul (păstrăm câteva frunze verzi pentru ornat). Adăugăm în tigaie și ciupercile și amestecăm bine. Lăsăm la foc mare pentru 2-3 minute, după care aducem și pulpele în tigaie. Lăsăm pulpele de pui pe foc câte 3 minute pe fiecare parte și stingem focul.

Servim pe pat de salată verde stropită cu ulei de măsline și zeamă de lămâie și ornăm cu usturoi verde tocat mărunt.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci și usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe cu cascaval coapte in lapte si cu sos de ciuperci