Pui cu mazare si menta

de Brindusa in Pui, 28 Feb 2011 | 5666 vizualizari

 

Astept primavara. Am obosit sa indur iarna, zapada, frigul, bocancii... M-am gandit ca niste mazare verde ar fi tocmai buna ca sa aduca un damf de primavara. De data asta am facut ceva mai deosebit: Am pus niste menta. Ii multumesc lui Mary pentru aceasta idee.

 

INGREDIENTE

  • 400 g piept de pui, taiat cuburi mai mari
  • 500 g mazare verde, congelata
  • 2 cepe mari, tocate
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 1 lingurita menta uscata sau 2 lingurite menta proaspata
  • 200 ml apa
  • 50 ml vin alb
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu mazare si menta:

  • Incalzeste uleiul intr-o cratita. Pune carnea si prajeste-o putin pe toate partile.
  • Adauga ceapa, Amesteca
  • Lasa 3-4 minute la foc mediu, ca sa se inmoaie ceapa.
  • Adauga mazarea congelata si amesteca putin
  • Pune sare, piper, menta uscata (daca folosesti proaspata, se pune la sfarsit) si apa. Pune capacul si fierbe la foc mic 15 minute.
  • Adauga vinul si mai fierbe 5 minute. Daca folosesti menta proaspata, pune-o acum
  • Potriveste de sare si piper.
  • Serveste mancarea calda, cu salata de castraveti in saramura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu mazare si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitel milanez