Pui cu sos de rosii, miere si tarhon

de Julia_Snow in Pui, 22 Mai 2014 | 3659 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 aripioare pui, doar partea superioara
  • 3 cepe verzi
  • 3 catei usturoi
  • 200 g. masline naturale
  • 4 linguri ulei
  • o lingura miere
  • o lingurita tarhon, o lingurita delikat
  • o conserva rosii in bulion (400 g. )
  • 100 ml. apa
  • 50 ml. vin alb, sec
  • o foaie de dafin
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii, miere si tarhon:

Ceapa se spala si se taie rondele, aripioarele se spala si se lasa la scurs, iar usturoiul si rosiile din conserva se taie marunt, la randul lor.

Se pune uleiul la incins iar in el se rumenesc usor pe ambele parti, aripioarele, condimentate in prealabil cu sare si piper.

Dupa ce s-au rumenit, se scot intr-un vas, iar in uleiul ramas se pun ceapa si usturoiul si se calesc usor.Se adauga rosiile maruntitite, bulionul din conserva, apa, vinul, foaia de dafin, delikatul, aripioarele rumenite si se lasa sa fiarba la foc mic.

Dupa 20 de min. se adauga tarhonul si se iau cateva linguri de zeama, cu care se dizolva intr-un recipient, mierea.

Aceasta se adauga peste preparat la sfarsit, adica peste inca 10-15 minute. Tot atunci se adauga si maslinele si patrunjelul verde tocat marunt. 

Se amesteca si se lasa putin sa se intrepatrunda gusturile.

Se poate servi cu orez sau piure de cartofi.Eu am ales orezul natur.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii, miere si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (21)

Julia_Snow 1

25.05.2014, 23:20

Multumesc

laura_n 1

26.05.2014, 12:49

cat de bine arata!

Julia_Snow 1

27.05.2014, 08:40

Multumesc, Laura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]