Pui cu sos de struguri si fasole verde

de Anamaria7 in Pui, 9 Oct 2010 | 4244 vizualizari

 

Probabil multi vor ridica din sprancene cand citesc titlul, dar e sincer f BUN! Am revenit la facultate, la Cluj :| fara cuptor in camin se reduc posibilitatile de experimente culinare... Si gatitul doar pentru mine e mai putin entuziasmant. Dar macar pot sa incerc toate traznaile de combinatii, nu are cine stramba din nas :))

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 300 gr fasole pastai
  • 1 ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 300 gr struguri dulci (preferabil negri, cu samburi mici)
  • 200 ml apa 
  • 4 lg faina
  • sare, piper
  • 4 lg ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de struguri si fasole verde:

Pieptul de pui se taie cubulete, se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie incingem 2 lg de ulei si rumenim bine carnea cu usturoiul usor zdrobit. Cand e gata, scoatem puiul din tigaie.

Intr-o oala, punem apa la fiert cu putina sare si fierbem fasolea pastai, apoi o scurgem de apa. Boabele de struguri se curata de pe ciorchine si se taie in doua (eu am lasat jumatate dintre ele intregi).

Punem in tigaie celelalte 2 lg de ulei si calim ceapa verde taiata rondele. Cand s-a muiat, adaugam strugurii si lasam inca putin la calit, apoi acoperim cu apa si lasam sa clocoteasca vreo 3 minute. Intre timp, intr-un bol amestecam faina cu cei 200 ml de apa pentru sos. Adaugam compozitia in tigaie amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase, saram si piperam si luam de pe foc.

Sosul se poate adauga imediat peste pui.

 

TIPS-URI

1

Este de preferat sa eliminam samburii strugurilor. Eu nu am avut timp de migaleli, dar am ales struguri potriviti, nu m-au deranjat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de struguri si fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui