Pui cu soté de morcovi si zucchini

de Sylvia in Pui, 12 Apr 2010 | 5603 vizualizari

 

O mancare lejera si delicioasa, buna si pentru un pranz lejer si in carul unei diete.

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de carne de pui eu am pus o pulpa intreaga si o bucata mica de piept ( mereu gatesc carnea de pui cu pielea pe ea ca nu se usuca si  o inlatur atunci cand o mananc) ,
  • un zucchini,
  • un morcov mare , 
  • eu am pus 2 ciuperci aromate chinezesti pe care le-am cumparat uscate si le-am rehidratat , daca nu gasiti puteti sa puneti alte ciuperci aromate care se gasesc deshidratate ( hribi sau alte sortimente) sau puteti sa le  eliminati ,
  • o lingura ulei de masline,
  • putina sare,
  • piper,
  • condimente pentrut pui,
  • o jumatate lingurita de ghimbir pudra,
  • putina boia
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu soté de morcovi si zucchini:

Am taiat patratzele  morcovul si un zucchini mare.

 Am pus la incins o lingura de ulei de masline si am adaugat apoi bucatile de pui, le-am condimentat si le-am lasat sa se rumeneasca putin si am adaugat 100 ml de apa.

  Le-am lasat la foc minim si cu capac timp de  10 minute sa se innabuseasca putin apoi am adaugat morcovul si ciupercile. Dupa inca 5 minute lasat la foc mic si amestecat din cand in cand am adaugat zucchini, care se face f repede in 2 minute e gata si am mai condimentat cu boia si ghimbir. Legumele trebuie lasate al dente ca sa fie gustoase,usor crocante atunci cand le mancam.

 La sfarsit am asezonat cu sare si inca putin ghimbir ( fiind foarte aromat prefer sa il pun in mai multe etape in catitati infime ca sa nu fie prea predominant ca aroma).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu soté de morcovi si zucchini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Sylvia 1

12.04.2010, 15:27

Nadina ete foarte aromat si tare la gust, eu il folosesc si pudra si crud dat pe razatoare, in cantitati foarte mici, mai ales preparatele chinezesti. Il gasesti la orice magazin mare, sa il testezi ca e f sanatos cica intinereste si revigoreaza vasele de sange.

rivka 1

12.04.2010, 15:37

arata foarte bine si cred ca e si foarte gustoasa

Dana Cristea - pusikmea 1

12.04.2010, 17:49

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mâncărică de cartofi cu carne de pui